Ga direct naar inhoud

Tropenmuseum Junior

Sabi Suriname - Ontdek de Wereld achter de Dingen

Er is een bijzondere ontdekking gedaan in het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen.

In deze wereld vaart een boot en praten de voorwerpen. Ze vertellen over zichzelf en waar ze vandaan komen. In deze wereld komen de leerlingen op een wonderlijke manier aan op Ons Erf. Daar worden ze muzikaal onthaald door het Suriname-team. En vertrekken ze naar het binnenland, de toko, de feeststraat en de dans- en muziekstudio. Op al deze plekken gaan de leerlingen aan de slag in een ‘proberi’ waarbij ze koken, dansen, musiceren, graferen of een feestelijk filmpje maken. Al doende ontdekken ze hoe Suriname met Nederland en de wereld is verbonden. In een feestelijke afsluiting komt alles en iedereen samen.

Beschikbare projecten

Ontdek de Wereld achter de Dingen