Pier K Cultuuronderwijs VO

Hoofddorp

Pier K biedt aan alle leerlingen van het Voortgezet Onderwijs een breed kunst- en cultuuraanbod. Hiermee willen we leerlingen prikkelen, verwonderen en uitdagen om hun kunstzinnige ontwikkeling te stimuleren.
Met onze activiteiten zoomen we in op kunsttechnieken, maar kijken we ook naar de rol van kunst in de moderne maatschappij. Kunst legt makkelijk verbanden met andere vakken en speelt steeds meer in op de mediacultuur. De projecten van Pier K sluiten hierbij aan.
Bij het Voortgezet Onderwijs ontwikkelen we programma’s waar leerlingen een kijkje krijgen in het maakproces van kunst; de ontdekkingsreis vanaf het idee tot de uitvoering.
Pier-K ontwikkelt graag activiteiten op maat die aansluiten bij de identiteit, het profiel en het kunst- en cultuurbeleid van de school, zoals:
• een workshopdag met verschillende disciplines
• een vakdocent die een reeks lessen geeft
• een themadag
• een vakoverstijgend project
• een kunstkennismakingsdag voor brugklassers
• een dag voor CKV leerlingen

Pier K organiseert activiteiten op school, maar ook op locatie. Bij Pier K in huis in Hoofddorp of Nieuw Vennep, hebben we beschikking over professionele ruimtes, zoals dans- en theaterstudio’s, beeldende ateliers en een echte film- en podiumzaal.

Laat u inspireren door het brede en toegankelijke kunstaanbod van Pier K op de website. In het aanbod vindt u activiteiten die los, in serie of als onderdeel van een workshopdag besteld kunnen worden. Graag gaan we in gesprek met u als school om een activiteit op maat te ontwikkelen.