1001 Nacht

een dagproject van Spring
Deuren zwaaien open, oosterse muziek klinkt, wierook stijgt op. Je ziet een zaal vol slapende personages: de markt van Fantasia!
Een van de sprekers verwelkomt het publiek. Dan blijken de vuilniszakken in het midden bedelaars te zijn! Ze smeken het publiek om een aalmoes. Gelukkig delen de sprekers koekjes uit en zie: de bedelaars zijn weer beter! Dan voorspellen de zigeuners de toekomst aan wie dit durft te horen. De wachters leiden het publiek met hun stokken naar het centrum van de zaal. De haremkinderen voeren om het zittende publiek heen hun ´Dans der Duizend Sluiers' op. Nu wordt het gevaarlijk! De worstelaars beginnen met het 'grootste worstelspektakel van de eeuw'. Dit eindigt met een K.O. van alle worstelaars, die vervolgens door de wachters worden weggebezemd. In de vrijgekomen ruimte voeren de wachters hun stokkendans uit. Tot slot voeren de zigeuners een wervelende zigeunerdans op.
Onderwijstype
Primair onderwijs (PO) Speciaal basisonderwijs (SBO)
Leerjaren
hele school
actief
Disciplines
theater
Locatie
We werken op school in net zoveel ruimtes als er Springdocenten nodig zijn. De voorstelling wordt doorgaans in de gymzaal van school gehouden. Maar bijv. de centrale hal kan ook, mits deze ongeveer zo groot is als een gymzaal. Neem bij twijfel altijd contact met ons op.
1 mei 2013 t/m 31 juli 2014
Duur
Een dagproject duurt in de regel 6 uur en 45 minuten, inclusief voorstelling. Bijvoorbeeld van 08.45 tot 15.30 uur. Variaties op dit rooster zijn mogelijk.
Maximum deelnemers
Alle leerlingen van de school doen mee. Er is geen minimum.
Tot 175 llen komen we met 2 Springdocenten. Boven de 175 llen komen we met 3 en boven de 225 llen met 4 Springdocenten.Bij een leerlingenaantal boven de 270 is het handiger om een tweedeling toe te passen. We komen dan 2 keer met 2 docenten.
  • per Springdocent
    € 270,00 per docent (1 per 80 leerlingen)
Kosten toelichting
Vanaf 270,00 euro per Springdocent. Zie hierboven voor het aantal Springdocenten

Neemt u vooral van te voren contact op met Spring om afspraken op maat te maken en de prijs te bepalen.
Materiaal
Wij sturen de school per e-mail allerlei bestanden toe: projectopzet, tekst, lesbrieven enz. In de projectopzet staat precies wat er nodig is.